Billie Turf

Billie Turf is een stripfiguur. Zijn bijnaam is "het dikste studentje ter wereld". In de jaren zestig en zeventig verschenen de avonturen van Billie Turf in Sjors en later nog eens in Eppo en Eppo Wordt Vervolgd. In de jaren zestig hebben de strips ook in Libelle gestaan.

De strip is een vertaling van de Engelse strip Billy Bunter. Deze strip was gebaseerd op verhalen van Frank Richards (pseudoniem van Charles Hamilton). Het eerste verhaal van Billy Bunter verscheen in 1908 in het eerste nummer van The Magnet Library. In de Nederlandse vertaling van die boeken, in de jaren 20, heette het personage Billy Blunder. Vanaf 1939 verscheen in Engeland ook een strip van Billy Bunter, in Knock-out Comic.

Billie zit op een kostschool. Hij heeft een hekel aan school en lichaamsbeweging en is dol op taartjes en lekker eten. Zijn antwoorden op proefwerkvragen luiden meestal: "weet niet", of: "onbekend". Andere figuren uit de strip zijn meester Kwel en Bessie Turf, het al even dikke zusje van Billie die ook een eigen stripserie had. Meester Kwel heeft de gewoonte om na het lezen van Billies proefwerk antwoorden Billie met een Spaans rietje op zijn omvangrijke achterwerk te slaan.De strips die in Nederland werden gepubliceerd waren veelal van de hand van de tekenaar Reg Parlett

Foto's kunnen afwijken!