Shaman King

Shaman King(シャーマンキング, Shāman Kingu) is een 32-delige en voltooide manga door Hiroyuki Takei. Het verhaal is verwerkt tot een animeserie. De televisieserie telt 64 afleveringen en er zijn nog een drietal specials uitgebracht. Deze specials zijn voornamelijk samenvattingen van de animeserie. Er zijn Nederlandstalige dvd's uitgebracht en de manga werd uitgebracht door Kana in Nederland en België. Er zijn 28 delen van de oorspronkelijke 32 uitgegeven.

Het verhaal:

De hoofdpersoon in Shaman King is sjamaan Yoh Asakura. Om de 500 jaar wordt er een toernooi gehouden, het zogeheten 'Shamanen Toernooi'. De winnaar wordt "Shaman King", oftewel de "Koning der Sjamanen". Onderweg vindt Yoh zijn partner, de geest Amidamaru. Yoh en Amidamaru moeten in hun strijd om Shaman King te worden vele sjamanen verslaan.

Hij is echter niet de enige sjamaan die Shaman King wil worden. Ook de legendarische Hao Asakura wil shaman King worden. Hao wil de wereld verlossen van alle normale mensen. Het is de taak van Yoh om Hao tegen te houden.

Foto's kunnen afwijken!